lauantai 13. helmikuuta 2016

Tuorejuustotortellinit

Pastan tekeminen itse on aika työlästä jos sen kaulii käsin. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Täyte on ihanan täyteläinen ja tomaattikastike kruunaa kokonaisuuden. 

Tuorepasta:
300g vehnäjauhoja
3 munaa
Täyte:
1 dl Philadelphia Cremoso -valkosipuli ja yrtti -tuorejuustoa
½ dl parmesanraastetta
2 rkl pilkottua pinaattia
1 muna
1/4 tl pippurijauhetta
Lisäksi:
1 muna
½ tl vettä

Siivilöi jauhot pöydälle. Tee keon keskelle kraateri ja riko munat siihen. Nypi jauhoja munien joukkoon keskeltä reunoille päin. Vaivaa taikinaa vähintään 10 min. kunnes se on joustavaa ja sormella painettu kolo palautuu nopeasti. Jos taikina tuntuu murenevalta, lisää tilkka vettä ja vaivaa tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä puoli tuntia. Käytä pastakonetta tai kauli käsin. Kauli taikina niin ohueksi kuin mahdollista ja ota siitä 7-10 cm ympyröitä muotilla.
Yhdistä kaikki täytteen ainekset kulhossa ja  laita pieni keko jokaisen pastakiekon keskelle. Sekoita muna ja vesi keskenään. Voitele puolikas kiekon reuna ja taita toinen reuna päälle. Painele tiiviisti yhteen. Taita kulmat yhteen niin että saat tortellinin muodon. Keitä kiehuvasssa suolatussa vedessä 3-5 min. kunnes tortellinit kelluvat. Valuta ja tarjoa heti yrttisen tomaattikastikkeen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti