maanantai 8. helmikuuta 2016

Luumuvanukas

Palataan hetkeksi Jouluun ja luumujen makumaailmaan. Luumu on sellainen joka jaksaa aina yllättää. Rakastan niiden makua, mutta jostain syystä aina unohdan sen ja kynnys uudellen maistamiseen kasvaa. Sitten kun kynnyksen ylittää, on taas hetken koukussa.
Tämä ihanan kermainen ja täyteläinen jälkkäri tarjotaan marjakastikkeen ja pipareiden kanssa. Sydänpiparin kanssa tarjoiltaessa tämä menee hyvin ystävänpäiväleivoksesta.

Luumuvanukas:
200 g kivettömiä kuivattuja luumuja
2 rkl sokeria
1 dl vettä
2 munaa
2 rkl sokeria
1 dl maitoa
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Laita luumut, 2 rkl sokeria ja vesi kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n.10 min. kunnes luumut ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Laita munat, 2 rkl sokeria ja maito teräskulhoon. Laita tässä välissä liivatteet kylmään veteen likoamaan. Laita teräskulho vesihauteeseen ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi miedolla lämmöllä. Ota pikku tilkka keitinvettä ja liota liivatteet siihen. Kaada munavaahtoon kokoajan sekoittaen. Sekoita luumusose vahtoon. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele se munavaahtoon. Kaada vanukas kumottaviin annosvuokiin ja jähmetä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa tarjoiluastialle ja tarjoa marjakastikkeen ja keksien kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti