tiistai 26. tammikuuta 2016

Peanut Brittle


Makea praliini ja pähkinät sopivat kivasti yhteen. Levystä kannattaa tosiaan tehdä niin ohut kuin mahdollista, koska sokerista tulee todella kovaa jähmetyttyään.

Peanut brittle:
1dl glukoosisiirappia
2 1/4  dl sokeria
½ dl vettä 
1/4 tl suolaa
2 1/4 dl pähkinöitä
Pari tippaa vanilja-aromia
1tl leivinjauhetta
2 rkl voita

Kuumenna siirappi, vesi, vanilja ja sokeri kunnes tasaista. Kaada joukkoon pähkinät. (Itse käytin cashew). Kuumenna 150 asteiseksi. Poista kattila levyltä ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja voi. Kaada vuorattuun astiaan ja levitä nopeasti mahdollisimman ohueksi. Jäähdytä ja riko kovettunut levy palasiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti