keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Mehevä suklaakakku


Ihanan kosteaa kakkua on kiva tarjoilla kahviväelle. Varsinkin kun kakun voi hyvillä mielin valmistaa jo edellisenä päivänä. Yön yli jääkaapissa maustunut kakku on vieläkin mehukkaampaa ja maistuvampaa.

Suklaakakku:
200g voita
1 tuubi (n.300g) valmista suklaakastiketta
4 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja lisää suklaakastike. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele suklaakastike varovasti nostellen joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n.50 min. Kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä vuoassaan ja kumoa. 

3 kommenttia:

  1. Oijoi, kylläpä kuulostaa ihanalta!! Otanpa reseptin talteen.

    VastaaPoista