torstai 28. tammikuuta 2016

Amerikkalaiset Mustikkapannukakut


Paksuja pannukakkuja ja vaahterasiirappia aamiaiseksi? Näitä voisi napsia vaikka pitkin päivää. Paistaminen onnistuu tavallisella pannulla, eli ei tarvitse tuskailla, jos ei omista blinipannua.

Pannukakut:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl kermaviiliä
2,5 dl kuohukermaa
1/2 dl maitoa
1/2 dl juoksevaa margariinia
5 dl mustikoita

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa munat, kermaviili, kuohukerma, maito ja rasva. Lisää kuivat aineet hyvin sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Kääntele mustikat varovasti taikinaan. Anna levätä 15 min. Paista teflonpannulla ilman rasvaa miedolla lämmöllä. (Palavat helposti) lusikoi pannulle taikinaa paksuhkosti ja paista molemmin puolin. Tarjoa heti. ( maistuvat kyllä jäähtyneinäkin ;))







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti