sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Jauhelihatäytteiset Krepit


Meillä nämä ovat henkilökohtainen suosikki ruokana vaikka tekeminen viekin vähän enemmän aikaa. 

Letut:
5dl maitoa
2 munaa
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400g jauhelihaa
1 pss SantaMaria classic jauhelihamaustetta
1 dl vettä
riisiä
herne-maissi-paprika -pussi
juustoraastetta

Yhdistä kaikki lettutaikinan ainekset keskenään hyvin sekoittaen. Lisää jauhot vähitellen möykkyjen välttämiseksi. Anna taikinan seistä hetki ennen paistamista. Paista sitten paksuhkoja lettuja. Paista jauheliha ja sekoita siihen jauhelihamauste ja vesi. Hauduta kokoon. Keitä riisi suolavedessä. Riisiä saa laittaa oman maun mukaan paljon tai vähän. Kun riisit ovat kypsiä, kaada sekaan herne-maissi-paprika sekoitusta oman mielen mukaan ja anna hautua kannen alla kunnes vihannekset on sulaneet. Valuta vesi pois ja kaada riisisekoitus jauhelihan joukkoon. Sekoita ja annostele täytettä lettujen keskelle. Kääri letut rullalle ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uuniin 200 asteeseen kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti