perjantai 22. tammikuuta 2016

LimePie


Pohja:
175g kaurakeksejä
75g sulaa voita

Täyte:
2dl kuohukermaa
2 prk sitruuna-limerahkaa
½ dl sokeria
2 keltuaista
1 tl limen kuorta
½ rkl limen mehua

Koristeeksi:
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
1 lime

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele pohja 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja n. 4cm reunoille. Esipaista pohjaa 175 asteisen uunin alatasolla n. 7 min. Vaahdota kerma. Yhdistä eri kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset. Lisää limen kuori ja mehu. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada seos pohjalle ja paista vielä n.25 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä täysin kylmäksi. Laita vaikka jääkaappiin yön yli odottamaan, jolloin maut tasoittuvat ja maku paranee. Koristele tarjoilupäivänä. Vaahdottamalla kerma ja sekoittamalla siihen sokerit. Pursota nökäreitä piirakan ulkoreunalle ja aseta limelohkot nökäreiden päälle. Raasta halutessasi lisää limenkuoriraastetta päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti