keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Myslipatukat


Olen jo jonkin aikaa halunnut koittaa itse tehdä myslipatukoita välipalaksi ja nyt siihen tuli hyvä tilaisuus. Koristelin patukat vielä valkosuklaaraidoilla, koska muuten näyttivät liian terveellisiltä ;)

Myslipatukat:
3dl kaurahiutaleita
2 appelsiinia
70 g saksanpähkinöitä
50 g kuivattuja marjoja tai hedelmiä
1 dl kookoshiutaleita
1½ dl tummaa siirappia
1 dl maapähkinävoita

Mittaa kulhoon kaurahiutaleet ja raasta joukkoon appelsiinien kuoret. Rouhi pähkinät hienoksi. Lisää pähkinärouhe, hedelmät/marjat ja kookoshiutaleet joukkoon. Kuumenna siirappi, maapähkinävoi ja 2 rkl appelsiinin mehua kiehuvaksi. Sekoita neste kuiviin aineksiin. Vuoraa leivinpaperilla 20x15cm paistovuoka ja levitä seos siihen. Paista 200 asteisen uunin alatasolla 20 min. Nosta levy varovasti leivinpaperoidun uunipellin päälle ja leikkaa terävällä veitsellä patukoiksi. Käännä patukat ylösalaisin ja jätä väliin hieman rakoa. Paista vielä 150 asteessa 15 min. Jäähdytä.

1 kommentti:

  1. Oi, olisipa ihana välipala tuollainen! :) Jos kiinnostaa, meidän blogissa olisi pähkinä-haaste, johon tämäkin herkku sopisi:http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/01/uusi-vuosi-ja-uudet-kujeet-myos-blogin.html

    VastaaPoista