lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän Suomikakku

Tänään on itsenäisyyspäivä. Meillä herkuteltiin perheen kesken äidin tekemää Karjalanpaistia ja jälkiruuaksi tätä täytekakkua. Iskä ei valitettavasti ollut meidän kanssa tänään....

Itsenäisyyspäivän kakku ei onnistunut ihan suunnitelmien mukaan... Kakun kuorrutuksen väri piti nimittäin olla sininen, mutta kerman värjäys unohtui täysin ja tajusin sen vasta kun kerma oli jo kakun päällä. Maku sen sijaan onnistui täydellisesti. Siniseksi värjätty sokerikakkupohja ja välissä valkosuklaatäytettä ja vadelmia. Suomen väreihin olisi tietysti mustikat sopineet paremmin ja niin mielelläni niitä olisin väliin ripotellutkin, mutta meidän perheessä ne eivät joillekin maistu... Jotakin marjaa kuitenkin halusin taittamaan valkosuklaan makeutta ja vadelmat kävivät siihen hyvin. Kakkupohjaakin olisi pitänyt uskaltaa värjätä enemmän. Nyt se jäi hieman vihertäväksi.

Elikkä vaikka valkosuklaatäyte olikin, ei kakku ollut lainkaan liian makea, kun vadelmat olivat tuomassa hapokkuutta. Nam!

Mutta tosiaan kuorrute jos olisi ollut sininen, niin lippu ja kyljissä olevat hopealehdet olisivat näkyneet paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti