tiistai 4. marraskuuta 2014

Lusikkaleivät



LUSIKKALEIVÄT:

100g margariinia tai voita
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1/2tl soodaa
1tl vaniljasokeria

Väliin:
mansikka-/vadelmamarmeladia

Sulata rasva kattilassa ja jatka kuumentamista, kunnes rasva alkaa vaahdota. Kun vaahto alkaa laskea, siirrä kattila pois levyltä. Kaada rasva taikinakulhoon, lisää sokeri ja anna jäähtyä välillä sekoitellen, Yhdistä jauhot, sooda ja vaniljasokeri. Lisää rasvaseokseen. Painele taikina sormin syväpesäiseen teelusikkaan ja työnnä pesän muotoinen taikinakakku leivinpaperoidulle pellille. Tasoita pinta ja reunat saadaksesi siistin lopputuloksen. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Levitä jäähtyneen pikkuleivän tasaiselle pinnalle marmeladia ja paina se vastakkain toisen puolikkaan kanssa. Pyöräytä pikkuleivät hienossa sokerissa. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Vinkki! Minä täytin puolet lusikkaleivistä sulalla suklaalla. Ne kannattaa laittaa täytön jälkeen hetkeksi jääkaappiin, että suklaa jähmettyy. Tämän jälkeen ne voi sokeroida.
Puolet täytin kuningatarhillolla. Se on koostumukseltaan löysempää kuin marmeladi, joten niitä ei kannata täyttää liikaa. Sokerissa pyöräyttäminen on helpompaa seuraavana päivänä, kun hillo on saanut hyytyä huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti