sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isäni ja kuorruttamaton täytekakku

Tänään on isänpäivä.

Isille tein isänpäivälahjaksi kahvipöytään banaanikermakakun. Iskä kun sattui paljastamaan lempparitäykkärinsä olevan banaania sisältävä ja runsaskermainen.


Saamansa pitää!

Jostain blogista luin, että kuorruttamaton täytekakku on haasteellinen ja yksi vaikeimmista täytekakuista. Sen kerrokset kun pitää saada täydellisiksi ja näyttävän näköisiksi jo kokoamisvaiheessa, kun virheitä ei voi peittää kermakuorrutuksella.
Omasta mielestäni onnistuin hienosti! Tietysti parannettavaa löytyy vielä siitä, että kerrokset saisi tasakorkeiksi.
Täyttäminen ensimmäisen kerroksen jälkeen on hankalaa, ettei paina liikaa pohjaa kasaan. Tälläisessä kakussa kannattaa käyttää kiinteitä täyteaineita ja kostuttaa maltillisesti.


Tässä kakussa kolmen munan kakkupohja. Kostutin vaniljamaidolla. Täytteenä on vaniljakreemiä, banaania ja kermavaahtoa. Päällä mansikoita, banaania, kermaa ja suklaaspritsaukset. Kannattaa koristella kakku vasta tarjoilupäivänä vaikka muuten kakun tekisikin edellisenä päivänä.

Ainiin ja sen verran vielä sanon, että ensimmäistä kertaa käytin dr. Oetkerin aitoa vaniljasokeria. Se oli yllättävää. Ihanan aidon vaniljan tuoksu ja lähes jauhemainen koostumus. Kannattaa kokeilla!

Hyvää isänpäivää Iskä ja kaikki muutkin iskit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti