maanantai 3. marraskuuta 2014

Hyvä Uutinen

Vai hyvä uutinen? Mullahan on aivan superuutinen kerrottavanani!!

MainioMarraskuun kolmantena päivänä haluan jakaa teille ilouutisen, jonka kuulin itse lauantaina.
Leivontafoorumin lokakuun haasteena kun oli 3 erilaisen pikkuleivän teko yhdestä taikinasta.
Ja uutinen on se, että minä pääsin 4. sijalle ja palkintopallille. Aivan upeaa! En olisi koskaan uskonut.




APPELSIINISET SUKLAAUNELMAT

Ohje:

Perus pikkuleipätaikina:


125 g voita

1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
1 muna




Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahtoon. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan. Kääri kaksi kolmasosaa kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.




Appelsiini-suklaaleipä:

1/3 perustaikinaa
1 appelsiini
raesokeria
kookoshiutaleita




Pese appelsiini hyvin ja raasta siitä kuori. Puolita appelsiini. Lisää appelsiinin kuori ja puolikkaan appelsiinin mehu taikinan joukkoon. Jatka taikinaa tarvittaessa vehnäjauhoilla, jos appelsiinin mehu löysentää sitä liikaa. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi. 

Muotoile taikinasta puolen sentin paksuinen pötkö pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle raesokeria ja kookoshiutaleita. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Kokeile tikulla. Leikkaa viipaleiksi, kun pitko on vielä kuuma.




Pikkuleivät appelsiinijäätelöllä:

1/3 perustaikinaa
appelsiinijäätelöä (esin tiikeri-, tai appelsiinimaitojäätelö)




Ota taikina jääkaapista. Nostele pellille leivinpaperille nökäreitä parillinen määrä. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 14 minuuuttia. Jäähdytä. Lusikoi pikkuleivän päälle reilusti appelsiinijäätelöä ja laita toinen pikkuleipä päälle. 




Appelsiinitäytekeksi:

1/3 perustaikinaa
appelsiinimarmeladia




Ota taikina jääkaapista. Kauli taikina levyksi ja ota muotilla ympyröitä. Puolesta määrästä ympyröitä, ota esim. pienellä tyllalla ympyrät keskeltä pois. Eli puolet ympyröistä on nyt kokonaisia ja puolessa on reijät keskellä. (Itse käytin piparitykkiä, jolla pursotin piparin muodot)Paista kiekkoja 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Seuraa, etteivät pala. Anna jäähtyä. Lusikoi appelsiinimarmeladia pursotinpussiin ja pursota kokonaisen kiekon reunoille rengas. Laita päälle pipari, jonka keskellä on reikä. Pursota appelsiinimarmeladia niin, että kolo täyttyy.


Nyt jää nähtäväksi, mitä kaikkea tästä vielä seuraa, ja siitä kertoilen sitten jatkossa.
Olen niiiiin iloinen!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti