torstai 17. heinäkuuta 2014

Strawberry-cheesecake Cupcakes

Eräänä päivänä kotiin pyöräillessäni, satuin ostamaan laatikollisen mansikoita. En siis rasiallista, vaan laatikollisen. Sehän on siis jokaisen kesän must ostos. Pakkaseen pilkotaan vähintään puolet ja puolikkaasta laatikollisesta syödään silleensä mansikoita ja leivotaan joitakin taivaallisia mansikkaleivoksia.

Ja suussani maistui tuore mansikka muffinin päällä.

Tästäpä idea suussa sulaviin, mansikkaa pursuaviin, silmiä hiveleviin kuppikakkuihin

STRAWBERRY-CHEESECAKE CUPCAKES
12 kpl

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
50g pehmeää voita
1 dl maitoa
1 kananmuna
12 kpl pieniä tuoreita mansikoita

Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
200g original Philadelphia
2 dl mansikanmakuista tomusokeria
12 kpl pientä tuoretta mansikkaa

Taikina: Nypi kuivat aineet ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää muna ja loppu maito. Sekoita hyvin. Pilko mansikat pieniksi paloiksi. Jos palat ovat liian isoja, taikina ei kohoa tarpeeksi uunissa ja lässähtää jäähtyessään. Kääntele mansikat taikinan sekaan. Asettele muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin ja jaa taikina jokaiseen vuokaan täyttäen 1/3 vuoasta. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 20-25 min. Jäähdytä hyvin.
Kuorrute: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Kaavi kuorrute pursotinpussiin jossa on suuri tähtitylla. Pursota suurehkot keot kuorrutetta jokaisen kuppikakun päälle. Halkaise mansikat ja asettele puolikkaat kuppikakun koristeeksi.

Näillä tuntui vähintäänkin sopivalta osallistua Mansikkaherkku 2014 -kilpailuun, jossa nimensä mukaan päätetään vuoden 2014 ihanin mansikkaherkku. Käykää äänestämässä täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti