tiistai 2. huhtikuuta 2013

Hyvää Pääsiäistä!


Pääsiäiseksi suunnittelin suklaisen suklaamunakorikakun.  Tarkotus oli saada siitä ihan aidon näköinen kori jossa olisi suklaamunia ruohopedillä.
No.. Yllätys, kaikki ei taas mennyt suunnitelmien mukaan.
Kostutin vaalean kakkupohjan sitruunamaidolla ja täytin suklaavanukkaalla. Kuorrutin sen vielä ohuella kerroksella mummon omppuhilloa. Tähän asti kaikki hyvin.

Halusin tehdä korikakun ihan senkin takia, että pääsin kokeilemaan koripunospursotusta ensimmäistä kertaa. Ehkä olisin siinäkin onnistunut, ellei vispikerman sekaan sulatetusta geishasuklaasta kaikki täytteen suklaahippuset olisi paakkuuntuneet tyllan päähän. Hammastikulla on tosi vaikea kaivaa hippuja pois. Siksi siis kuvassa näkyvät hassut paakut... Nyyh. No en antanut asian häiritä enempää. Onpahan tämäkin asia kokeiltu ja tuli kuitenkin niin veikeän näköinen että kokeilen toistekin tasaisemmalla kermavaahdolla ilman suklaapaakkuja.

Päälle kieputtelin suklaasokerimassasta korin reunuksen. Samalla tavalla tein korille kahvatkin pari päivää aikasemmin, jotta ne ehtivät kuivua.
Tässä vaiheessa iski hermoromahdus... Toinen kahva mureni 5 osaan, eikä massaa tietenkään enää ollut jäljellä. Toisen yritin vielä asetella kakkuun, mutta se painoi ihan liikaa ja kaatui tehden kakun reunaan kaksi suurta reikää!!! Itku-potku-raivarin vuoro... Keksin peittää reijät pienillä ruseteilla, joihin massaa vielä riitti. Harmi vaan että nätimpi rusetti jäi nyt kuvan sivulle.. Mutta nyt oli tyytyväinen!

Sitten ruohon kasvatukseen ;) Vihreällä värillä värjätty kerma ja ruohotylla. Nyt siis oikeaoppista pursotusta eikä pituussuunnaassa, niinkun tein puimurikakussa.

 Tässä söpömpi rusetti.
Vielä päältä suklisketo.

Vein kakun jälkiruuaksi äidin järjestämälle pääsiäisaterialle.
Kakkua leikatessa ilmeni vielä yksi pieni ongelma, kun jähmettynyt suklaamassa olikin vähän haluton katkeamaan ja meinasi painaa palaset lyttyyn... Jos muistaisi tämänkin ensikerralla.
Hyvää oli kuitenkin äidin tekemän karjalanpaistin jälkiruokana ja kakku hävisi silmissä.

Hyvää Pääsiäistä!!!

2 kommenttia: