keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Herkkupannari


Kahvia juovia vieraita varten on aina ostettava maitoa jääkaappiin. Itse kun en juurikaan syö tai juo mitään, mihin tulisi maitoa, jää sitä sitten aina vanhenemaan. Ei kuitenkaan viittis heittää hukkaan... Tässäkin tilanteessa pieni leivontatuokio on paikallaan! Tällä kertaa maitoa oli vielä n. 7dl jäljellä...

Pannukakku on aina oiva maidon kulutusleipomus. Siihen ei hirveästi tarvita muita aineksia ja lisäks se on helppo ja nopea.

Herkkupannari:

 100g voita tai margariinia
7dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Sulata voi/margariini. Sekoita maito vähitellen vehnäjauhoihin tasaiseksi taikinaksi. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 min. kunnes pinta on kauniin rusehtava.


Mun uunissa ainakin aika ja lämpötila oli just passelit. Alensin molempia kylläkin alkuperäisestä ohjeesta, jossa lämpötila oli 225 ja aika 30 min. Muttakun jostain syystä mun uuni polttaa pohjat, vaikka muuten leipomus olisi täydellisesti kypsynyt... Nyt lämpötilan alennus varmaan auttoi, kun pohja ei kärvähtänyt.

Kun edellisestä maidosta päästiin, nyt sitä olis taas... Äiti ja iskä kävi eilen kylässä kun iskän kanssa laitetiin kattolamput olkkariin ja makariin.
Mihinköhän sen tällä kertaa käyttäis...

Nyt kahvin juojat! Tulkaa kylään! Saa tulla myös jos juo teen kanssa maitoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti