sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kaljakakku ja 30v. suklaa-appelsiini tiikerijuustokakku

 
Rikulla on maanantaina 21v. -synttärit. Lahjaksi ajattelin, yllätys yllätys... leipoa KAKUN.
Olin vähän kahden vaiheilla, tekisinkö Karjalan six-pack -muotoisen kakun vai tavallisen pyöreän kakun, jota koristaisi ehkä maailman sairainta huumoria sisältävän Drawn together -piirrossarjan hahmot.
Halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta ja muotoilla kakkua. Eli päädyin "kaljakakkuun"

Kun vihdoinkin sain hommattua itelleni sen säädettävän neliömuotin, oli kakku helppo mitoittaa. 7 munan kakusta tuli jo hyvän kokoinen. Vaikka kakku näyttää pieneltä, on se silti korkea, eli pohjaa piti olla reilusti. Kakku on siis ihan aidon kokonen! Positiivinen yllätys oli kun pohja riitti just eikä melkein. Yhtään ei jäänyt edes yli.

Kun itse en kaljaa juo, en tiiä myydäänkö Karjalaa edes noissa pienemmissä tölkeissä vai vaan niissä korkeissa, mutta olkoon.

Nyt pääsin kokeilemaan myös sitä uutta philadelphia marabou -tuorejuustoa! Oli aika jännä. Maistu ihan suklaavanukkaalta! Kuitenkin sitten kermavaahtoon sekoitettuna sen maku jotenkin hävis, ja tuntu että ihan sama ois ollu jos oisin sulattanu suklaata kermavaahdon joukkoon... Täytyy kokeilla joku kerta levitettä ihan pelkälleen jonkun kanssa, jos sen maku tulis paremmin esille.

Varsinainen ongelma tuli vasta sokerimassan kanssa, kuorrutettaessa. Massa ei meinannut oikeen riittää ja kun sen kauli ohuemmaksi, se meinas ruveta repeilemään korkean kakun päällä. Lisäksi kun pyöreitä "kulmia" oli niin paljon, ei massa meinannut asettua ja se piti rypyttää. Ei kovin kaunis lopputulos, mutta varmaan kelvannee Rikulle. Ekaksi meinasin että oisin tehnyt siitä vielä ihan aidon näkösen ja laittanu tekstit ja logot sivuille ja tölkkien kylkiin, mutta jo yhden logon tekemiseen kului tunti, eikä aikaa ollut hukattavaksi.
Tuli meinaan tilaus ihan viime hetkillä ja piti sekin vielä värkätä. 
Taas siis siitä mistä aita on matalin, ja koristukset vain kakun päälle. Tämähän kun ei ollut tilauskakku, niin ei niin väliä...

Logon maalasin valkoselle sokerimassalle elintarvikeväreillä. Keltanen pastaväri jostain syystä on oranssi... En tajua ihan, mistä johtuu. Dr. Oetkerin keltainen nestemäinen väri kun on oikeasti keltaista.
Musta pastaväri meinasi olla vähän vetistä ja jäädä harmaaksi. Vain osassa se on mustaa... dääm... No oon kuitenkin siihen ihan tyytyväinen! Kirjaimet myös valkosesta massassa. Niistä tulikin hiukkasen isompia, eikä sitten mahtunu niinkun oikeesti kuuluis, mutta hätä keinot keksii.


Ja siitä tilauskakusta...
Eilen olin lähdössä töistä kotiin Rikun kakkua tekemään. Enon vaimo soitteli sitten mulle ja sanoi, että sillä on sunnuntaina synttärit ja täyttää pyöreitä! Ja kun lauantaina on jotkin häät, ei ehdi tehdä kakkua. Anne toivoi raikasta juutokakkua. Pää oli jotenkin ihan tyhjä ideoista, joten turvauduin reseptivihkoon. Sieltä löytyi hauska appelsiini-suklaa tiikerijuustokakun ohje. Raikasta appelsiinia ja vähän suklaata väriä tuomaan.
Ekaks ajattelin että teen kakun vasta perjantaina, eli tänään, mutta sitten tajusin, ettei sitä voi koristella, jos kakun pinta on vielä löysä... Se kun pitää viedä jo tänään paikan päälle. Ei siinä onneks kauan mennyt kun puoli kymmeneltä illalla alotin ja vähän yli kymmenen olin valmis!!

Mun mielestä juustokakuissa pitää olla yksinkertaiset koristukset, niinpä päädyin vain yksinkertaiseen suklaalla spritsaukseen.
En päässyt itse kakkua maistamaan, mutta kuulemma siinä nousi ihanasti esille fazeriinainen maku. (Tottakai suklaa-appelsiiniyhdistelmästä... Kuinka mä en sitä ite tajunnut???) Jee!!!, eli täytyy tehdä uudestaan itellekin samaa, koska fazeriina on hyvää!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti