lauantai 25. elokuuta 2012

Sacherkakkua, kalastusta ja syntymäpäiviä

Viikko sitten juhlittiin Johannan synttäreitä. Kekkerit pidettiin mökillä, kuten tapana on ollut ja onneksi sää suosi näin huonona vuonnakin.

Kuten itselleni näköjään perinteeksi on tullut se, että olen kipeä aina näin koulujen alkaessa, vaikka mulla nyt koulua ei olekkaan. Tänäkin vuonna makoilin puoliviikkoa kuumeessa, kurkkukivussa, päänsäryssä ja niskat jumissa. Kun muusta selvittiin, kurkkuun jaksoi aina vaan sattua ja päättipä se silmätulehduskin sitten tulla tervehtimään molempien silmien voimin. Olin kuitenkin jo sen verran voimissani että jaksoin tehdä Johannalle pari synttärikakkua. Multa tilattiin nimittäin yksi Sacherkakku ja yksi gluteeniton ja laktoositon, jotta tädillekin olisi jotain.

Sacher on onneksi kaikinpuolin helppo tehdä, joten loppuviikon puolella teholla pörrääminen jälkitautien vallassa ei tuottanut ongelmaa. Koristeeksi kakkuun tein heppahullulle valkosuklaasta hyppäävän hevosen ratsastajineen ja kirjoitin päivänsankarin nimen.

Kuva on taas niin mahoottoman valottunu. 

Mutta joo, Johannan tädille ajattelin ensin tehdä sellaisia pieniä kookosleivoksia. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat kun palatessani seuraavana päivänä kotiin, oli leivokset jo syöty...
Jotain uutta siis kehiin! Tein nopeasti kääretorttulevyn, jonka saa kätevästi gluteenittomaksi kun korvaa vehnäjauhot perunajauhoilla. Seuraavaksi miettimään millä sen täyttäisi. Mietin ihan perinteistä unelmatorttua, mutta päädyin kuitenkin käärimään siihen sahcerkakusta yli jääneen marmelaadin ja perunajauhoissa pyöräytettyjä vadelmia. Kuorrutin tortun vielä kermavaahdolla ja koristelin vatuilla. Hyvin maistui.

Seuraavana päivänä juhlat oli juhlittu ja mä päätin ruveta kalastamaan. 
Ja joo, ihan mato-ongella. Jostain syystä virvelillä ei tuu koskaan mitään ja mä ehdin jo kyllästyä. Tai sitten sen koukku on jossain kaislikossa tai sitten vavasta lentää puolet järveen samalla kun viskaa siimaa... Tiedä sitten mistä johtunee. Ja mä sain kun sainkin yhen kalan, jonka ois ihan hyvin voinu laittaa ravuille täkykalaksi. Mutta Juho oli sitten kai eri mieltä kun se irrotti sen koukusta ja anto sen hyppiä laiturin kautta takasin veteen. Vahingossa tietysti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti