sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Suussasulavat Murokeksit 6.1.2016

MUROKEKSIT


Joskus aikaisemmin olen kerran tehnyt murokeksejä, joista en reseptiä kirjoitellut tänne. Nyt reseptiin tyytyväisenä, voin sen teille jakaa. Keksit sulavat suuhun, mutteivät hajoa tarjoilulautaselle. Täydellistä. 

Murokekseistä voi tehdä melkein minkämuotoisia tahansa. Taikinan voi muotoilla pötköksi ja siitä voi leikata kiekkoja. Tai sitten sen voi kaulia ohueksi levyksi ja ottaa kuvioita muotilla (tällöin taikina kannattaa valmiiksi olla jo pellillä leivinpaperin päällä, jolloin ylimääräinen taikina kerätään pois ja kuviot jäävät pellille). Taikka sitten tehdä näitä skottilaistyyppisiä keksejä ja leikata levystä suorakulmioita ja pistellä haarukalla reikiä. 

Murokeksitaikina:
200g huoneenlämpöistä voita
1tl vaniljasokeria
1dl sokeria
4½dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
erikoishienoa sokeria
fariinisokeria
ruokosokeria

Vatkaa voi ja sokerit sähkövatkaimella, kunnes kuohkeaa. Lisää jauhoja samalla vatkaten kunnes taikina on murenevaa. Purista taikina tiiviiksi kulhon reunoja apuna käyttäen. 
Jos teet pyöreitä kiekkoja, muotoile taikinasta kaksi halkaisijaltaan n.4cm pötköä. Pyöräytä pötköt erikoishienossa sokerissa tai fariinisokerissa ja laita jääkaappiin 2 tunniksi. Leikkaa rullat ohuiksi viipaleiksi ja paista 175 asteisessa uunissa 8-10 min. 
Jos teet keksejä levystä, jäähdytys ei ole välttämätöntä. Ripottelin päälle ruokosokeria. Uunissa 175 asteessa sama 8-10 min, Varo etteivät pala, sillä keksien kuuluu jäädä vaaleiksi, mutta niiden pohja ruskettuu ihan huomaamatta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti