tiistai 28. huhtikuuta 2015

Valkosuklaa-mustikkapiirakka

Tänään on valtakunnallinen mustikkapiirakkapäivä. Halusin leipoa pitkästä aikaa mustikkapiirakkaa, vaikka nyt vielä ei todellakaan ole mustikkakausi. Tämä on hyvä töihin nimpparikahviviemisiksi.

Pinnalla lentelee perhosia, mutta niille kävi vähän köpelösti uunissa ja ne epämuodoistuivat. Ehkäpä kansikuori olisi voinut jäädä hiukka paksummaksi.

VALKOSUKLAA-MUSTIKKAPIIRAKKA

 Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä
Täyte:
2 ps Vaniljavanukasjauhetta
4 ½ dl maitoa
100 g valkosuklaata
6 dl mustikoita 
½ dl perunajauhoja
Sekoita vehnäjauhot ja fariinisokeri kulhossa. Nypi margariini ja jauhot sekaisin ja lisää joukkoon nopeasti sekoittaen vesi. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. Sekoita vispilällä vaniljavanukasjauhe maidon joukkoon. Rouhi valkosuklaa ja lisää vaniljavanukkaaseen. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toisesta puoliskosta ohut, pyöreä levy kahden leivinpaperin välissä. Laita piirasvuoka taikinalevyn päälle nurinpäin ja leikkaa sen reunoja apuna käyttäen levystä ympyrä. Leikkaa kuvioita taikinasta halutessasi tässä vaiheessa. Kerää rippeet ja yhdistä ne jäljellä olevaan taikinapuoliskoon. Kauli lopusta taikinasta ympyrä ja nosta voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi pohjan päälle jääkaapissa jähmettynyt valkosuklaa-vaniljakreemi. Sekoita marjoihin perunajauhot ja levitä kreemin päälle. Nosta päällimmäiseksi toinen taikinaympyrä. Paine reunoilta taikina tiiviisti yhteen pohjataikinan kanssa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Ihana piiras!
    Kaunis idea, jonka millilleen onnistuminen ei aina ole meistä kiinni.....
    Terkuin nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Näyttääpäs hyvältä! Ihana kun tällaisiakin juhlapäiviä on... Pitäisi itsekin varmaan seurata tarkemmin.

    Julkaisimme muuten blogissamme nyt toukokuun ruokahaasteen, jonka teemana on picnic-herkut. Kiitos huhtikuun ruokahaasteesta, se oli meillekin ensimmäinen johon osallistuimme ja yllättäen tuli voitto. Tässä vielä linkki toukokuun haasteeseen: http://itscookiedoughthough.blogspot.fi/2015/05/toukokuun-ruokahaaste-picnic-herkut.html

    Ihanaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hienoa että osallistuitte ja voitto oli ansaittu!
      Todella ihana ja omalla tavallaan haastava aihe toukokuulle. Kovasti raksuttaa, mitähän keksisi picnicille :)

      Poista