lauantai 25. huhtikuuta 2015

Tippaleivät


Tippaleipien valmistun on siman ohella minulle täysin uusi juttu. Resepti on ollut valmiina odottamassa jo useamman vuoden, mutta ajatus öljyssä paistamisesta kammotti. Kelasin jo mielessäni kaikki kauhuskenaariot tulipalosta kolmannen asteen rasvanpolttamiiin...
Ei se lopulta niin kamalaa ollutkaan, mutta varotuksen sana kuitenkin niille jotka uppopaistamista eivät ole viellä kokeilleet: 
- Rasva on todella kuumaa!!!
- Pidä kattilan kansi lähellä öljyn syttymisen varalta.
- Älä kauho rasvaa pois kattilasta kun se on kuumaa varsinkaan metallisella kauhalla! Tapahtuu             volkaaninen purkaus!!
- Seuraa lämpömittarin avulla, että lämpötila pysyy 180 asteen paikkeilla.


TIPPALEIVÄT

4 munaa
2rkl sokeria
2dl simaa
4,5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
0.5tl suolaa

Paistamiseen:
n. 1 l öljyä

Koristelu:
tomusokeria
vaniljasokeria

Sekoita munat ja sokeri. Lisää sima ja yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi niin ettei taikinaan jää paakkuja. Taikinan kuuluu olla tarpeeksi paksua pursotettavaksi. Kuumenna rasva kattilassa 180 asteiseksi. Upota rasvaan 2-3 tippaleipämuottia tai säilykeananastölkkiä joista kansi ja pohja on poistettu. Kaada taikina pursotinpussiin. Leikkaan pussiin n. 2mm pursotusreikä ja pursota taikinaa hitaasti sikin sokin muotin sisään yhtenä nauhana. Paista vaaleanruskeiksi molemmilta puolilta ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan. Sihtaa jäähtyneiden tippaleipien päälle tomusokeri-vaniljasokeriseosta. Säilytä kuivassa.


2 kommenttia: