lauantai 28. maaliskuuta 2015

Ruotsalainen omenakakku ja pääsiäisen tervehdys

Kovaa vauhtia ollaan menossa kesää kohti ja siksi tuntuukin hassulta, että viime kuu oli vasta helmikuu. Ja kohta on pääsiäinen.

Jokainen kuukausi on siinä mielessä kiva, että itseään saa toteuttaa aina erilaisilla haasteilla. Nimittäin Leivontafoorumin jokakuisilla leivontahaasteilla.

Tässä kuussa ei VaniljaVillaa onnistanut, mutta onneksi tuomaristossa löytyy maailmaakin mukavempia ihmisiä ja epäonnistuneitakin jaksetaan kannustaa. Niinpä VaniljaVillaa muistettiin pienellä lohdutuspaketilla, jonka kävin postista eilen noutamassa.

Ja taas sain yllättyä paketin tavarapaljoudesta! Kun pieni muistaminen ei vain ole oikea sana tälle anteliaisuudelle.


Paketista löytyi:
- Suklaamunia ja suklaakuvioita (tipu ja pupu)
- Hauskoja vihreitä strösseleitä. En oikeastaan tiedä mistä ne on tehty, mutta varmasti saa hauskan näköistä ruohokoristelua.
- Pistaasipähkinäaromia. Tätä tahdon ehdottomasti päästä kokeilemaan.
- Keltaista sokerimassaa
- Kuppikakun koverrin. Tälläisestä en ole ennen kuullutkaan, mutta malttamattomana odotan kokeilemista. Varmasti tällä onnistuu myös pienet cakepopsitkin.
- Suklaakonvetimuotit. Näistä tulee varmasti suloisia.

Tälläisellä kakulla osallistuin kilpaan.




RUOTSALAINEN OMENAKAKKU

Ohje:
(12 palaa)

500 g omenia
2 tl kanelia
2 rkl sokeria

250 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria tai 10 tippaa vaniljauutetta
2 tl kardemummaa

Koristeluun tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Pilko omenat paloiksi – palojen koko on makuasia. Sekoita keskenään omenanpalat, kaneli ja sokeri.
Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa joka välissä huolellisesti. Jos käytät vaniljauutetta, lisää se taikinan joukkoon tässä kohtaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Levitä puolet taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Levitä taikinan päälle omenanpalat tasaiseksi kerrokseksi ja niiden päälle toinen puoli taikinasta. Paista kakkua uunin keskitasolla 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja kumoa se tarjoilulautaselle. Koristele kakku tomusokerilla. Tarjoile ja nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti