torstai 1. tammikuuta 2015

Uuden vuoden vaahtokarkki-suklaapalat

Hyvää UuttaVuotta kaikille! Ja myöhäiset Joulun toivotukset.

VaniljaVillassa ollaan vietetty niin rentouttavaa joululomaa, ettei joululahjaleivonnaisiakaan ole ehtinyt päivitellä tänne blogiin...

Alkavalle vuodelle on suunniteltu kuitenkin paljon erilaisia leivonnaisia ja ruokia, että eiköhän nämä joulun leivonnaisetkin tule vielä ilmestymään tänne. Varsinkin kun yksi jännittävimmistä joululahjoistani oli jäätelökone ja siihen kuuluva vohvelitötterörauta! Huisia!

Eilen iltasella matkamme kävi Orimattilaan kotipuoleen uuden vuoden ruokailuun. Kahvileivonnaiseksi kokeilin tälläisiä suklaapaloja jotka päällystin värikkäillä minivaahtokarkeilla.

Siistejä palojahan näistä ei saa. Eli ei mihinkään täydellisten leivonnaisten pippaloihin tarkoitettu, mutta sotkuisinn uudenvuoden juhliin; miks ei.

VAAHTOKARKKI-SUKLAAPALAT
16-20 palaa

150g tummaa suklaata
150g margariinia
2dl sokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Värikkäitä minivaahtokarkkeja
Pinnalle:
Pari palaa maitosuklaata

Paloittele suklaa. Sulata suklaa ja margariini. Sekoita joukkoon sokeri, munat ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun 22x28 cm vuokaan. Paista 25 min. 
Ota vuoka uunista ja ripottele päälle vaahtokarkkeja. Paista vielä 2-3 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ovat hieman sulaneet ja saaneet hiukan väriä. Sulata vähän suklaata ja pursota raitoja kakun päälle. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti