tiistai 20. tammikuuta 2015

Butter Crunch


Tänään on kansainvälinen Butter Crunch -päivä! 

Jos leivokselle on kalenteriin merkitty ihan oma päivänsä, niin pakkohan sitä on kokeilla. 
Noh, tietenkään kyseessä ei ole ihan mikään tavallinen vuosikalenteri... Tämä ja monta, monta muuta erikoisen hauskaa päivää löytyy tästä kalenterista:

Butter Crunchien tekeminen oli yksinkertaista ja nopeaa. Hyvä tarjottava yllätysvieraille!
Maku oli yllättävä. Suolainen keksi ja kinuskinen sisus makealla suklaakuorrutteella. Nam! Yhdistelmä toimii. Ja yllättävää tässä on se, että maku muistuttaa daim patukan makua. Näissä patukoissa karamelli ei kuitenkaan ole kovaa.

Ohjeen näihin löysin täältä.

Tässä ohje suomeksi:

SUKLAALLA KUORRUTETUT BUTTER CRUNCH -PALAT
24 suolakeksiä
1 kuppi voita
1 kuppi ruskeaa sokeria
1 kuppi suklaahippuja
Esilämmitä uuni 350 farenheit asteeseen, eli 175 celcius asteeseen. Vuoraa 13x9 tuumainen, eli n. 26x32cm uunivuoka leivinpaperilla tai foliolla. Levitä suolakeksit tasaisesti vuoan pohjalle. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri kunnes sulaa ja tasaista. Kiehauta ja keitä 2 minuutin ajan. Kaada tasaisesti keksien päälle. Paista uunissa 5 minuuttia. Ripottele suklaahiput tasaisesti levyn päälle. Laita vielä uuniin kunnes suklaa on sulanut. Levitä tasaiseksi lastalla. Jähmetä jääkaapissa tai pakastimessa kunnes suklaa on jähmettynyt. Paloittele.
Kuten sanottu, niin leivos on oikein hyvää, mutta joitakin parannuksia vielä kaipailin ja aijonkin muunnella reseptiä hiukan ensikerralla. 
Käytätkö itse amerikkalaisia ohjeita? Jos reseptissä sanotaan, että brown sugar, eli ruskeaa sokeria, Niin mitä sokeria käytät? Muscovado? Fariini?
Tähän leivokseen käytin muscovadosokeria, mutta ehkäpä fariini olisi kuitenkin ollu parempi...?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti