sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Vadelmavispipuuro

Mieleni teki valmistaa iltapalaksi vadelmavispipuuroa. Nam.


VADELMAVISPIPUURO
6:lle

6 dl vettä
1,5 dl sokeria
5 dl vadelmia
1 dl mannasuurimoita
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja puolet vadelmista. Kiehauta seos ja ripottele joukkoon mannasuurimot kokoajan vispilällä vatkaten. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Laita kansi kattilan päälle ja hella pois päältä. Hauduta puuroa 5 minuutin ajan. Jäähdytä. Survo loput vadelmat ja lisää puuroon. Lisää myös vaniljasokeri ja suola. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. 
Nauti maidon ja tuoreiden valdelmien kanssa. 

Jos puurosta haluaa täydellisen samettista, kannattaa paseerata vadelmat, eli siivilöidä keitetty puuro ja survotut vadelmat. Näin siemenet eivät jää hampaisiin.

2 kommenttia:

  1. Oi, oi, vadelmavispipuuro sai veden herahtamaan kielelle <3, täytyypi tehdä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä niin hyvää ja kuohkeaa. Kannattaa tosiaan paseerata siemenet pois jos ei halua siemeniä hampaisiin rouskumaan :)

      Poista