keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kotikebab vaihekuvilla ja kebabkastike


Pääsiäinen lähestyy! Vaikka lammas- ja karitsaruuat kuuluvatkin pääsiäiseen, ei kebabia varmastikaan lueta mukaan? Siltikin päätin kokeilla valmistaa höylättävää kebabbia itse. Käytin karitsan jauhelihaa, mutta ihan lampaan jauheliha käy yhtä hyvin. Ainakin tiedän tämän jauhelihan tulevan läheltä. Nimittäin Juhon omista karitsoista sain kunnian valmistaa tämän uskomattoman herkun.

On nimittäin hyvää! Parempaa kuin kebabravintoloissa ;)

Vielä kastiketta kebablastujen päälle ja pitaleivän väliin.... NAM!

Vaihekuvien avulla ohjetta on helppo seurata, eikä jää epäselväksi, miten mikäkin vaihe tulee suorittaa.

KOTIKEBAB JA KEBABKASTIKE
8-10:lle

Kebab:
800g lampaan jauhelihaa
1 rkl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
1tl mustapippuria
(öljyä paistamiseen)

Kebabkastike:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tlk (400-500g) paseerattua tomaattia
2 tl hunajaa
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Pyöräytä jauheliha ja mausteet tehosekoittimessa. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta,painele massaa lusikalla kulhon reunoja vasten kunnes taikina on tiivistä. (Ei kannata käyttää sauvasekoitinta. Itselläni ainakin alkoi vaan laite käryämään.) 

Jaa massa kahteen osaan ja muotoile lenkkimakkaraa paksummiksi pötköiksi. 




Taita folio kaksinkerroin ja kääri lihapötköt tiiviisti folion sisään. Sulje päät karkkipaperin tavoin. Paista 100 asteisen uunin keskitasolla 4 tuntia. Ei kannata pelästyä, vaikka pötköt valuttavat rasvaa ja kutistuvat hiukan rasvaisen lihan takia. Jäähdytä, kunnes pötköä pystyy käsittelemään käsin. 





Vuole lastuja juustohöylällä. Jos syöt vasta myöhemmin, kun kebabpötkö on jäähtynyt täysin, esim seuraavana päivänä: Vuole lastuja leivinpaperille. Voitele lastut öljyllä ja paista 180 asteessa 5-10 min. Näin saat edelleen mehukasta kebabbia.
















Kebabkastike:
Kuullota silputtu sipuli ja viipaloidut valkosipulinkynnet öljyssä. (Jos haluat kastikkeeseen tulisuutta, lisää tässä vaiheessa viipaloitu tuore punainen chili ja kuullota hetki.) Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Keitä hiljalleen puoli tuntia. Soseuta seos sauvasekoittimella. 





















Täytä pitaleipäsämpylä kebabilla, kebabkastikkeella, tuorekurkulla, salaatin lehdillä, paprikalla, cloeslaw -salaatilla, ym...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti