tiistai 29. maaliskuuta 2016

Sitruunasifonkikakku


Sitruuna sopii pääsiäiseen ja kevääseen. Nyt kun sen saa ihanan ilmavan ja pehmeän kakun muodossa, en keksi parempaa. Sifonkikakku on valkuaisvaahtopohjainen kuivakakku ja on paljon ilmavampi kuin perinteinen kuivakakku. Meillä ei ole koskaan kuivakakku hävinnyt pöydästä näin nopeasti!

Sifonkikakku:
1.75 dl vehnäjauhoja
1/4 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1.75 dl + 1 rkl sokeria
3 isoa munaa 
½ dl öljyä
½ dl vettä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl (n. 2 sitruunaa) sitruunan raastettua kuorta
½ tl vanilja-aromia
tomusokeria

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Rasvaa kuivakakkuvuoka. Sihtaa jauhot, sooda, suola ja 1.75 dl sokeria yhteen. Erottele munat. Vatkaa keltuaiset, öljy, vesi, sitruunamehu, kuoriraaste ja vanilja yhteen. Lisää kuivat aineet vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa vielä jämäkäksi marenkivaahdoksi. Kääntele 1/3 vaahdosta taikinaan ja sitten loput. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 30-45 min. kunnes kullanruskea, eikä tikkuun jää taikinaa. Jäähdytä kakku vuoassaan, kumoa ja koristele tomusokerilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti