torstai 4. helmikuuta 2016

Samettinen Hernesosekeitto


Hernekeitto on aina ollut yksi lempikeitoistani. Tosin se on aina tullut purkista.. Nyt tein keiton itsepoimituista ja -pakastetuista herneistä. Maku on aivan erilainen purkkihernariin verrattuna, mutta se ei ole lainkaan huono asia. Keiton koostumus on samettinen ja maku on pehmeä. Mausta tuli mieleen kasvissosekeitto jossa on vivahde herneen makua. 

Hernesosekeitto:
150g perunaa
100g sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl voita
n. 7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
600g pakasteherneitä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl kuohukermaa

Kuori ja kuutioi perunat, ha hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuullota ainekset kattilassa voin kanssa. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kiehuta kannen alla 10-15 min. Lisää herneet. Keitä 2-3 min. ja soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kerma ja soseuta vielä hetki. Koristele kermatipalla. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti