tiistai 4. huhtikuuta 2017

Katkaraputempurat

Tempura tarkoittaa friteerattua suupalaa. Se on tunnettu Japanilainen ruoka. Yleisesti siinä käytetään kasviksia tai mereneläviä. Ne kastetaan friteeraustaikinaan ja uppopaistetaan öljyssä.

Itse kokeilin ensimmäistä kertaa friteerata katkarapuja. Ehkä pakasteravut eivät olleet tähän tarkoitukseen se oikea vaihtoehto, sillä ne ovat niin täynnä vettä, että öljy alkaa paukkumaan ja rätisemään. Jos käytät pakasterapuja, muista puristella ne mahdollisimman kuiviksi!

Tempurataikina:
1 muna
1dl vettä
n.2 dl vehnäjauhoja

Sekoita vesi ja muna kulhossa. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla liisterimäistä, muttei liian jäykkää. Jauhojen määrä riippuu oikeastaan kananmunan koosta. Lämmitä öljyä kattilassa 180 asteiseksi. Kasta haluamasi suupalan kokoinen kasvis tai merenelävä tempurataikinaan ja tiputa öljyyn. Varo roiskeita! friteeraa välillä puolta vaihtaen 3-5 min. kunnes kullanruskeita. (Suuren vesipitoisuuden takia nämä palat eivät välttämättä ruskistu). Nosta palat pihdeillä tai reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan. Muista nostaa lämpötila aina 180 asteeseen kun laitat uuden erän paistumaan. Kaikkia ei kannata laittaa samaan aikaan, tai lämpötila laskee liikaa. 
Tarjoile palat kuumina hapanimeläkastikkeen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti