sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Suklaa-Kookoskakku


Torstain vapaapäivä oli käytettävä hyödyksi ja näin ollen leivoin töihin kakun.
Perjantaina oli ensimmäisen viikon viimeinen päivä ja työkaverit oli kiva yllättää makealla. Varsinkin kun tiedossa oli saunailta.

GLUTEENITON SUKLAA-KOOKOSKAKKU

Pohja:
2x 3 munaa
2x 1,5 dl sokeria
2x 1,75 dll perunajauhoja
2x 1,5 tl leivinjauhetta
2x 2 rkl kaakaojauhetta
Kostutus:
suklaasoijajuomaa
Täyte:
500g kookoskermaa
250g tummaa suklaata
mansikoita

Valmista kakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Toista.
Eli valmista yhteensä 2 pellillistä.
Valmista täyte sulattamalla suklaa. Vatkaa kylmä kookoskerma vaahdoksi ja sekoita siihen sula suklaa. 
Leikkaa kakkupohjasta 2 kpl 23cm ympyrää. Kostuta toinen ympyrä soijajuomalla ja reunakalvoa apuna käyttäen levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Asettele muutama mansikkasiivu täytteen päälle. Kokoa jäljelle jääneestä kakkulevystä toinen kerros muotoilemalla palasia ympyrän muotoon. Kostuta ja kaada loput täytteestä päälle. Asettele muutama mansikkaviipale taas päälle. Laita toinen ympyrä päälle ja kostuta. Jähmetä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen reunakalvon poistamista. 

Päälle vatkasin 2 dl vispikermaa ja siihen sekoitin 50g suklaasulaa. Levitin kakun päälle tasaisen kuorrutuksen ja pursotin reunalle suklaaganachea. Kukat ovat sokerimassaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti