perjantai 6. maaliskuuta 2015

Juustokakkutäytteiset Pääsiäis-suklaamunat

Näiden suloisien juustokakkumunien reseptin löysin täältä.

Näiden tekeminen oli hauskaa! Onhan tämä tietysti hiukan aikaista leipoa pääsiäisjuttuja, mutta kun luin tämän kuun ruokahaasteen, oli pakko ryhtyä tuumasta toimeen.
Beach house kitchen järjestää viimekuun voittajana tämän kuun haasteen. Ja aiheena on pääsiäinen.

Näinpä päätin piristää alkavaa viikonloppua näillä pirteillä jäkkäreillä.


JUUSTOKAKKUTÄYTTEISET  PÄÄSIÄIS-SUKLAAMUNAT

Tarvitset:

10 kpl suklaamunia

Juustokakku:
150g tuorejuustoa
30g tomusokeria siivilöitynä
1/2 tl sitruunamehua
1/2 rkl vanilja-aromia
1,5 dl vispikermaa

"keltuaiseen":
1 passionhedelmä tai 2 rkl tuorepuristettua appelsiinia, mandariinia, persikkaa tai mangoa
1 rkl aprikoosihilloa tai jotakin muuta keltaista hilloa
1 rkl voisulaa

Leikkaa veitsellä varovasti jokaisesta munasta hattu pois. Kuumenna veistä kuumassa vedessä, että leikkaaminen on helpompaa. Laita munat jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi. Säilytä munia munakupeissa, jääkaapin munapidikkeissä tai foliolla vuoratussa munakennossa. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri, sitruunamehu ja vanilja-aromi kulhossa, kunnes tasaista. Vatkaa vispikerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot. Siirrä seos pursotinpussiin ja täytä munat. Siirrä munat jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. 
Valmista "keltuainen": Mittaa hedelmän mehu kattilaan. Lisää hillo ja voisula. Vispaa seosta miedolla lämmöllä kunnes tasaista. Kaada soes siivilän läpi lasiin tai kuppiin ja laita jääkaappiin hyytymään. Tee juustokakkuun pieni kolo lusikalla. Täytä kolot jäähtyneellä hillolla ja siirrä munat takaisin jääkaappiin puoleksi tunniksi, Ota munat jääkaapista puoli tuntia ennen tarjoilua. Munat voi valmistaa 2-3 päivää ennen tarjoilua. Peitä foliolla tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

7 kommenttia:

  1. Herranpieksut sentään :P~ ...näyttää niin herkulliselta, lääh. :-D Saattaa olla, että näitä on pakko tehdä pääsiäiseksi.

    -Tyyne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Hauskaa ja yksinkertaista. Ja varmasti saa kiinnostusta aikaan kahvipöydässä.

      Poista
  2. Oi kuinka hauskoja! :D

    VastaaPoista
  3. Maaliskuun ruokahaasteen voittaja on selvillä! Järjestämäni pääsiäisaiheiseen haasteen voitti selkeästi Vanilja Villa-blogin juustokakkutäytteiset pääsiäis-suklaamunat 69 äänellä. ONNEA ja MITÄ IHANINTA PÄÄSIÄISTÄ! Huhtikuun haastekisan järjestämisvastuu on nyt Vanilja Villa-blogilla ja jäämme odottamaan millä haastat kokkailemaan kaikki muut blogia pitävät :-)

    Toiseksi kiri Prinsessakeittiön pääsiäispavlova 33 ääntä.
    Kolmanneksi tuli Piparkakkutalon akan omenaruusukkeiset sitruunapiiraat 19 äänellä. Onnea myös heille ja kaikille muille loistaville kilpailijoille!

    Lumisin terkuin Heli Beach house kitchenistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VaniljaVilla kiittää kaikkia äänestäjiä! :) :)

      Poista