lauantai 21. helmikuuta 2015

Sticky buns eli Tahmeat pullat


 Days of the year -kalenterin mukaan tänään on sticky bun -päivä, eli tahmea pulla -päivä.

Niinpä yllätin itseni keittiöstä leipomasta pullaa, JO TOISEN KERRAN!

Nyt pullanleipomisfobiani alkaa jo hälvetä, sillä tällä kertaa onnistuin lähes moitteettomasti. Mitä nyt yhdessä erässä unohtui pullien voitelu...

Nämä Tahmeat pullat näyttivät netissä niin ihanan tahmeilta ja kinuskisilta, että oli pakko itsekin kokeilla. Ja kyllä vaan maku täytti kaikki odotukseni.

Eikä leipominenkaan ole sen hankalampaa kuin normipullan leipominen.
 
STICKY BUNS eli TAHMEAT PULLAT

Tee tavallinen pullataikina. Kauli taikina levyksi ja täytä kanelilla ja ruokosokerilla. Kääri rullalle ja paloittele 12 osaan. 
Sekoita kulhossa 12 rkl sulaa voita ja 3/4 dl ruokosokeria. Jaa seos 12 kupin muffinipellin koloihin tasaisesti. Laita jokaiseen koloon pullakääre spiraalipuoli ylöspäin. Aseta muffinipelti leivinpaperoidun pellin päälle
Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 min. kunnes pulla on kimmoisaa, eikä tartu sormiin. Jäähdytä 5 min ja kumoa sitten leivinpaperoidulle pellille. Jos kinuskia jää kuppien pohjalle, kaavi se pullien päälle muovilusikalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti