keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Valkosuklaa-mustikkamuffinit


Tänään  meillä oli leipomispäivä Oonan kanssa. Tarkoituksena oli tehdäkuppikakkuja, jotka täydentäisivät blogin uutta ulkoasua. Visualistinen Oona päivitti Vanilja Villan ilmeen ja osaa ottaa uskomattoman houkuttelevia kuvia. Harmi vain, että huonosta alkusuunnittelusta (tai sen puutteesta) johtuen, meillä ei tietenkään ollut tarvittavia raaka-aineita saatikka rekvisiittaa. Mutta mikäs meillä koskaan menisi suunnitelmien mukaan?!

Tuloksena siis kokeiluerä valkosuklaa-mustikkamuffineita dumlesydämellä.  Aikamoinen makujen sekasorto, mutta erittäin maukas. Normi valkosuklaan tilalla käytettiin Kalevin Mustikka-valkosuklaata. Nam!

Alkuperäisen reseptin mukaan mustikat ja suklaarouhe laitetaan taikinan sisään, mutta koska kaksi hajamielistä yhdessä keittiössä on liikaa, ei ohjeiden luvusta tule mitään. Näissä suklaa ja mustikat siis muffinien päällä. Ei ollenkaan paha sekään. Myöskään Dumlet eivät alkuperäiseen reseptiin kuuluneet, mutta pitihän niitäkin käyttää, kun niitä sattumalta kaapista löytyi, 

Tässä teillekin resepti, että pääsette kokeilemaan.

VALKOSUKLAA-MUSTIKKAMUFFINIT

2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100g juoksevaa margariinia
2 dl kuohukermaa tai maitoa
1 sitruunankuori tai pari tippaa sitruuna-aromia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2 dl mustikoita
60 g valkosuklaata

Vatkaa munat. sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva, kerma ja sitruunan kuori/aromi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhot munavaahtoon. Lusikoi taikinaa vuokiin. Lisää mustikat ja suklaarouhe. Lusikoi sitten päälle lisää taikinaa. (Meillä kaikki taikina lusikoitiin vuokiin, upotettiin kokonainen Dumlekonvehti taikinaan ja ripoteltiin mustikat ja suklaarouhe päälle.) Paista 200 asteessa uunissa 10-12 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti