torstai 2. lokakuuta 2014

Karamellisoidut sipulirenkaat porkkanapedillä


Syyskuussa tutustuin täysin uuteen tuttavuuteen; Leivontafoorumiin. On siis ollut toiminnassa jo jokusen vuoden, mutta mulle tuli tutuksi vasta kuukausi takaperin. Juuri ja juuri ehdin osallistumaan siellä olevaan kilpaan. Aiheena oli tehdä suolainen juures- tai sipulipiiras. 
Mielessäni pyöri kovasti erilaisia variaatioita sipulipiiraista. Hassua, että aika monella muullakin kisaan osallistuneista oli kilpaan päätynyt sipulipiirakka, vaikka kisan nimikin loppujen lopuksi haki enemmän juurespiirakkaa.
Omaan blogiin piirasta ei saanut postata, ennen kuin kisan tulokset olivat tulleet. No sijoituksillehan en päässyt, mutta tyytyväinen olen silti. Kymmen osallistujaa ja oma sijoitukseni oli kuudes. Nojoo, ei edes puoleen väliin noussut, mutta enpä ihan viimeiseksikään jäänyt :)

Viimekuu oli kiireinen kisakuu. Osallistuinhan jopa neljään kilpailuun!


KARAMELLISOIDUT SIPULIRENKAAT PORKKANAPEDILLÄ

Pohja:
100g juoksevaa margariinia
3dl vehnäjauhoja
3rkl vettä

Yhdistä ainekset ja painele piirakkavuokaan. 

Täyte:
n. 300g Punasipulia
2 rkl voita
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa
2 dl Valio 3 sipulia maustettua ruokakerma
2 dl juustoraastetta
3-4 porkkanaa

Tee näin:
Leikkaa sipulit noin puolen sentin paksuisiksi renkaiksi. Kuumenna voi isolla pannulla ja lisää sipulit. Älä ylitäytä pannua, etteivät renkaat hajoa. Kypsytä kannen alla 5-10 min. Ripottele pinnalle sokeri ja käännä renkaat varovasti ympäri. Anna kypsentyä vielä 5 minuuttia ilman kantta. Mausta suolalla.
Yhdistä juustoraaste ja ruokakerma kulhossa. Kaada piirakkapohjan päälle. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja levitä raaste täytteen päälle. Asettele lopuksi sipulirenkaat varovasti porkkanaraasteen päälle.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 35-40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti