tiistai 8. huhtikuuta 2014

Onnistumisen tunne

 
Pitkästä aikaa väsäiltiin lasagnea. Painotan sanaa me. Juhokin halus yllättäen osallistua ruuanlaittoon. Mehän siis tehdään lasagne alusta loppuun itse, eikä osteta mitään kaupan valmishöskiä. Ja nam mikä makuelämys joka kerta!


Tänään myös pitkästä aikaa vohveleita. Vasta nyt tajusin, miten vohveleita oikeesti paistetaan, tai miten niistä saa täydellisiä. Aina niistä on tullut reikäisiä pitsireunaisia, kun taikinaa on ollut liian vähän. Sitten taas jos yrittää laittaa taikinaa lisää, se tursuaa rautojen välistä... No nyt tässä kaksi oivallusta täydellisiin vohveleihin. 

1. Laita taikinaa riittävästi kuumalle pannulle ja tarvittaessa kääntele se tasaisesti niin, että kaikki kolot peittyvät. Anna hetki paistua kansi auki, kunnes pinta on hyytynyt ja vasta sitten laita kansi kiinni.
2. Vohvelin täydellinen pinta on vohveliraudan alapuolta vasten, EI YLÄPUOLTA!!

Kuinka helpolla oisinkaan päässyt monta kertaa, kun oisin vaan tajunnu flipata lätyn ympäri, enkä harmitellut rumaa paistopuolta.........


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti